Brandverzekering dekt zonnepanelen

27/06/2023
Terug naar het overzicht
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

De zonnepaneleninstallatie op je dak is een heuse investering. Eén die je vast al veel opgebracht heeft in tijden van hoge energieprijzen. Maar ... zijn je zonnepanelen ook verzekerd? Met andere woorden, dekt je brandpolis ook jouw installatie? Goed nieuws: ja, jouw zonnepanelen zijn safe!

Is je bedrijfsgebouw verzekerd voor diefstal, brand- en stormschade? Dan zijn de zonnepanelen op je dak in principe ook automatisch gedekt. Zelfs de zonnepanelen die niet op je dak liggen maar elders op je bedrijfssite zijn verzekerd, zoals een grondopstelling bijvoorbeeld.

 

Aangeven of niet? 

Hoewel de meeste verzekeringsmaatschappijen niet expliciet vragen naar de aanwezigheid van een zonnepaneleninstallatie, is het toch raadzaam om ze aan te geven. Zonnepanelen betekenen namelijk dat de waarde van je gebouw verandert, en net zoals bij een renovatie moet elke waardeverandering doorgegeven worden aan de verzekeraar. Op die manier kan jouw maatschappij het te verzekeren risico correct inschatten. Geef dus zeker door over hoeveel zonnepanelen je beschikt, zo kunnen ze worden opgenomen in je polis.

 

Hogere premie? 

Geen zorg, dit betekent niet per se een verhoging van je premie. De Tijd vroeg grote verzekeraars zoals Allianz, Baloise, AG Insurance, P&V en Ethias naar hun aanpak en zij lieten weten dat ze de premie niet verhogen na de installatie van zonnepanelen. AG en Ethias vragen wel expliciet om de installatie te melden. En AXA verplicht dat zelfs, omdat bij hen wel een premieverhoging doorgevoerd zal worden.

 

Ons advies? 

Geef je zonnepaneleninstallatie voor de zekerheid aan bij je verzekeraar. Zo zijn zij op de hoogte en zijn al jouw risico’s zeker gedekt.



Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal
Enbro België NV

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)9 394 394 0

info@enbro.com

Gridlink
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Iedereen het
juiste energietarief

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden