Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /var/www/wp-includes/functions.php on line 5905
De voordelen van elektrische wagens voor ondernemers - Enbro

Bedrijfswagens dienen sinds dit jaar volledig elektrisch te zijn. Dat vergt extra investeringen voor elke ondernemer. De overheid reikt daarom extra financiële steun uit. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen voor u op.

 

100% fiscaal aftrekbaar


Een elektrische wagen kopen of leasen is voor een bedrijf 100% fiscaal aftrekbaar.


Belasting op inverkeerstelling


Koopt u een elektrische auto, dan wordt u volledig vrijgesteld van de belasting op inverkeerstelling (BIV). In het Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest betaalt u een minimum.


Verkeerstaks


De verkeerstaks mag u ook vergeten in Vlaanderen, die hoeft u helemaal niet te betalen. In het Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest geldt hetzelfde als bij BIV: u betaalt een minimale kost.


Voordeel-alle-aard


Ook voor uw werknemers is een elektrische wagen gunstig, want als ze die wagen ook privé gebruiken, worden ze minder voordeel-alle-aard afgehouden. Bij een wagen op diesel of benzine worden ze sinds dit jaar namelijk nog meer afgehouden door de verlaagde referentie-CO2-uitstoot. Elektrische wagens zijn niet onderhevig aan die aangepaste referentiewaarde en zijn dus voordeliger voor de loonbrief van uw werknemers.


Minder onderhoud


De onderhoudskosten van een elektrische wagen liggen gemiddeld de helft lager dan van een diesel- of benzinewagen. Een elektrische auto gaat bovendien langer mee.

 

Fiscale aftrek voor laadpalen


De aankoopkost en installatie van laadpalen is in Vlaanderen 100% fiscaal aftrekbaar. Bovendien geniet je van een investeringsaftrek van 35%.


Combinatie met zonnepanelen


Liggen er zonnepanelen te blinken op uw dak? Ideaal! Zo kunnen uw werknemers hun elektrische auto opladen met stroom die ze zelf opwekken. Win-win.


Wagenpark optimaal opladen?


U wil meer weten over de impact van een elektrisch wagenpark op uw energiehuishouding? Wat kan de combinatie van zonnepanelen en laadpalen u dan opleveren? Neem contact op met uw ENBRO-adviseur, we berekenen hoeveel capaciteit u nodig hebt om uw wagenpark op te laden.