Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /var/www/wp-includes/functions.php on line 5905
Sales Engineer - Enbro

Over ons

Enbro werd opgericht in 2013, als allereerste energiemakelaar in België. Wij helpen energieverbruikers bij hun energieaankopen, en verdedigen hun belangen. Drie jaar later werd ook Earth opgericht, een partner voor studie, advies en realisatie van groene energieoplossingen. Sinds kort kan je ons ook in Nederland, Frankrijk en Duitsland terugvinden.

De wereld van energie verandert. Meer en meer mensen maken de stap richting duurzame en betaalbare energie. Wij helpen in Europa meer dan 100 000 klanten hun weg te vinden in het steeds moeilijker wordende energielandschap. Dankzij onze jarenlange expertise, begeleiden we iedereen zorgeloos in het vinden van een duurzame energieoplossing. (Zonnepanelen, batterijen, laadpalen, enzovoort.)

 

Jouw uitdaging?

Als Sales Engineer zal je onze klanten assisteren bij de aanschaf van complexe technische producten of installaties. Je gaat hiervoor in overleg met de klant, om zo hun behoeften en eisen te gaan identificeren. Daarnaast ga je ook actief prospecteren naar nieuwe mogelijkheden, en help je bij de opmaak van offertes. Je werkt hiervoor nauw samen met je Customer Succes/Service collega’s, alsook met het sales- en marketingteam.

 

 • We dompelen je onder in een veranderende energiewereld. We maken van jou een energie-expert die begrijpt hoe de energietransitie ons leven verandert. Deze kennis en passie breng je daarna over naar de buitenwereld.
 • Als Sales Engineer ben je verantwoordelijk voor de nieuwe en lopende offertes. Je verzorgt de prijsaanpassingen, je gaat de verbruiken analyseren en de legplannen uittekenen.
 • Onze (internal) sales collega’s komen bij jou aankloppen van zodra we te maken hebben met een gespecialiseerd of complex dossier (meerdere omvormers, lange kabelafstanden, meerdere EAN’s, batterijen en laadpalen, carports, enzovoort). Na een grondige analyse van de vraagstelling kom je tot een passend advies. Je hebt een uitgebreide kennis over alle producten, diensten en processen. Hiervoor heb je toegang tot alle technische informatie (handleidingen, technische fiches,…). Praktische info die je nodig hebt om onze klanten te ondersteunen.
 • Daarnaast bied je ook sales support. Je maakt de lead aan in ons bedrijfseigen CRM-systeem en start een support verzoek.
 • Tenslotte signaleer je verbeterpunten en neem je initiatief om onze bestaande werkprocessen te verbeteren.

 

Wie zoeken we?

 • Een communicatieve, commerciële enthousiasteling, die veel goesting heeft om erin te vliegen.
 • Bij voorkeur heb je reeds ervaring als Sales Engineer, of als Technisch Commercieel Medewerker.
 • Op een professionele manier kan je feedback geven en ontvangen.
 • Je bent creatief in het vinden van oplossingen in een snel veranderende omgeving.
 • Resultaatgericht werken en denken in termen van klantentevredenheid zijn voor jou vanzelfsprekend.
 • Naast Nederlands spreek en schrijf je ook zeer goed Frans.

 

Wat kunnen we aanbieden?

We bieden jou een gevarieerde en uitdagende job in een innoverend bedrijf. Een plezante bedrijfscultuur waar toekomstige collega’s je met open armen ontvangen. Samen zorgen we voor een betere en duurzame wereld. Bij ons krijg je de kans om te groeien, om initiatief te nemen en om te ondernemen.

Je werkt van maandag tot en met donderdag van 8u30 tot 17u, op vrijdag stop je reeds om 16u30. Dan opent onze bar, waar we allemaal samen onze successen vieren.

Jouw loon is naargelang je ervaring. We gaan hiervoor met jou in overleg.

Ons kantoor te Harelbeke is vlot bereikbaar met de fiets of met de wagen.

 

Interesse?

Solliciteren kan via jobs@enbro.com of via 0497/84.02.32 – tav Iemke Dewulf.