Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /var/www/wp-includes/functions.php on line 5835
Wek uw eigen elektriciteit op en hou uw energiekost onder controle - Enbro

In dit onzekere energielandschap is de installatie van zonnepanelen de enige snelle en eenvoudige manier om uw energiekost toch enigszins onder controle te krijgen. We zetten de voordelen graag voor u uiteen.

 

Onmiddellijk besparen op uw energiefactuur

 

Doordat u uw eigen elektriciteit opwekt via uw zonnepanelen, verbruikt u minder van het net én bespaart u onmiddellijk op uw energiefactuur.

 

Zonnepanelen verdienen zichzelf terug

 

Zonnepanelen hadden vroeger een gemiddelde terugverdientijd van 8 tot 10 jaar. Rekening houdend met de tarieven van vandaag, wordt die terugverdientijd gereduceerd naar 3 à 4 jaar! Als kleine onderneming of zelfstandige kunt u bovendien kans maken op een eenmalige investeringspremie tot een maximum van € 1.500. Check de voorwaarden bij de Vlaamse Overheid.

 

Reken op een rendement van 14%

 

Er zijn maar weinig investeringen of spaarboekjes die tegenwoordig zo’n hoog rendement garanderen als zonnepanelen. Gemiddeld mag u rekenen op een rendement van 14%.

 

Groener imago

 

Zonnepanelen dragen bij tot het groene imago van uw bedrijf. In een tijd waar klimaatproblematiek en CO2-neutraal te werk gaan zeer actuele topics zijn, kunnen zonnepanelen bewijs zijn van uw groene engagement.

 

Fiscale voordelen bij aankoop van beroepsmatige zonnepanelen

 

Als onderneming kunt u de aanschaffingswaarde lineair afschrijven. Daarnaast mag u 13,5% van de aanschaffingswaarde van de energiebesparende investering aftrekken van de belastbare winst. Als kleine onderneming kunt u uw investering in zonnepanelen nog tot 31 december 2022 eenmalig met 25% aftrekken (niet cumuleerbaar met de verhoogde investeringsaftrek). Nog een voordeel? U kunt de onroerende voorheffing met 50% of 100% verminderen als uw zonnepanelen bijdragen tot een daling van het e-peil. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar uw energiemakelaar of de Vlaamse Overheid.

 

Advies over zonnepanelen?

 

De enige snelle en eenvoudige manier om uw energiekost toch enigszins onder controle te krijgen, is de installatie van zonnepanelen. Als uw makelaar kennen wij uw verbruiksprofiel en ook rond zonnepanelen kunnen wij u perfect adviseren en begeleiden bij de aankoop of bij een huurformule.

 

Mocht u hierover snel een bezoek willen van uw adviseur, dan kan u ons dat via info@enbro.be laten weten. Nog geen ENBRO-klant? Ook dan adviseren we u graag!

 


Warning: array_key_exists(): The first argument should be either a string or an integer in /var/www/wp-content/mu-plugins/gd-system-plugin/includes/class-cache.php on line 637

Warning: array_key_exists(): The first argument should be either a string or an integer in /var/www/wp-content/mu-plugins/gd-system-plugin/includes/class-cache.php on line 662