Notice: is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /var/www/wp-includes/functions.php on line 5663
Kamercommissie Energie verbiedt slapende energiecontracten - Enbro

Energieleveranciers hadden tot nu toe vrij spel. Ze konden slapende energiecontracten automatisch verlengen, zonder enige communicatie naar de klant toe. Vanaf volgend jaar kan dit niet meer. De Kamercommissie Energie besliste dat contracten die niet meer beschikbaar zijn vanaf volgend jaar niet meer stilzwijgend verlengd kunnen worden. 

 

Wat zijn slapende energiecontracten?

Contracten die eigenlijk niet meer bestaan in het aanbod van de energieleverancier heten we slapende energiecontracten. Deze contracten worden echter wel nog stilzwijgend verlengd. Het gevolg voor u als klant? U betaalt zo doorgaans een veel te hoge prijs voor uw energie. Geen paniek, u bent heus niet de enige die dit meemaakt. Jammer genoeg zijn er nog te veel bedrijven die in deze val lopen, zonder het zelf te beseffen. 

 

Belgische overheid kiest voor Enbro

Onlangs keurde de Kamercommissie Energie een wetsvoorstel goed dat een einde maakt aan deze oude, dure contracten die automatisch verlengd worden. Daarmee worden stilzwijgende contracten vanaf nu onmogelijk. 

 

Energieleveranciers zullen vanaf volgend jaar verplicht zijn om het meest voordelige contract voor te stellen voor de einddatum van uw huidige contract. Wilt u toch een beter inzicht in uw energieverbruik? Doe beroep op een onafhankelijke partij zoals Enbro, en laat u bijstaan door een energieadviseur die uw complete energiedossier uitspit en optimaliseert. 

 

Nooit meer stilzwijgend verlengd?

Enbro biedt u een passend energiecontract aan, gebaseerd op uw verbruik, profiel, metertype, spanningsniveau … We houden de energiemarkt in de gaten zodat we u altijd een gepast voorstel kunnen doen. Maak vandaag nog een afspraak met een van onze energieadviseurs.