Notice: is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /var/www/wp-includes/functions.php on line 5663
Is groene energie beter dan grijze energie? - Enbro

Groene energie boomt. De laatste statistieken wijzen uit dat het aandeel groene stroom tegenwoordig 45% bedraagt van alle energiecontracten. Sommigen kiezen bewust voor groene energie, anderen weten niet dat groene energie eigenlijk standaard deel uitmaakt van hun energiecontract. Waar zit het verschil tussen groene en grijze energie? Is groene energie beter? En vooral: is het duurder?

Grijze energie: fossiele brandstoffen

Grijze energie is wat we al altijd kennen en gebruiken. Niemand denkt nog na over de oorsprong ervan. Door fossiele brandstoffen of nucleaire bronnen te verbranden wordt grijze energie opgewekt. Denk maar aan steenkool, aardolie, aardgas en kernenergie.

Groene energie: hernieuwbare bronnen

Groene energie verschilt van grijze energie omdat groene stroom opgewekt wordt uit hernieuwbare bronnen. Waar fossiele brandstoffen stilaan uitgeput raken, zullen hernieuwbare bronnen altijd blijven bestaan. Zon, wind en water zijn er voorbeelden van. 

Wanneer je kiest voor groene energie draag je bij tot het verminderen van de CO2-uitstoot en tot een vertraging van de klimaatveranderingen. 

Is groene energie écht groen?

Heel wat energieleveranciers bieden groene energie aan. Je krijgt de keuze tussen een contract dat een combinatie biedt van grijze en groene energie of je gaat voor een contract met 100% groene energie. Energieleveranciers dienen een Garantie van Oorsprong te kunnen voorleggen om aan te tonen dat hun green energy werkelijk groen is. Dat document bewijst dat hun groene energie van een hernieuwbare bron afkomstig is. 

Is groene energie duurder dan grijze?

De vraag naar groene energie blijft toenemen. Verloopt de prijs evenredig? Kost groene energie ons meer dan grijze energie? Energieleveranciers spannen zich enorm in om hun groene energieprijzen zo concurrentieel mogelijk te zetten. Is groene energie dus duurder dan grijze energie? Neen! 

Wanneer je je energiecontract overlaat aan een energiemakelaar zoals Enbro, kies je altijd voor betaalbare energie. Als energiemakelaar wegen we de oorsprong van de energie af tegen de kost ervan. We maken voor jou altijd de beste keuze.