We kijken er tegen op om zelf het energiecontract van onze onderneming te regelen, zonder te beseffen dat er partijen zijn die dat ook voor ons kunnen doen. Dat zijn de zogenaamde energiemakelaars of energy brokers. Wat is een energiemakelaar en wat doet hij voor u? Ontdek het in dit artikel.

Wat is een energiemakelaar?

Een energiemakelaar behartigt uw belangen en niet die van de energieleverancier. Dit is een tussenpersoon of -partij die onafhankelijk van eender welke energieleverancier handelt. Een energiemakelaar geeft dus onafhankelijk advies over wat voor u het juiste energiecontract is.

 

Wat doet een energiemakelaar?

 

Een energiemakelaar bepaalt het juiste energieprofiel

De markt van energie en nutsvoorzieningen zit zeer complex in elkaar. Vaak ontbreekt de expertise en het personeel in huis om deze niet-transparante markt correct te analyseren en zo het voordeligste aanbod te kiezen. Met behulp van goed opgeleide experts en gespecialiseerde software kan een goede energiemakelaar snel uw facturen controleren, uw profiel scherpstellen en zo op de markt kijken naar de meest geschikte aanbieder en tariefformule.

 

Een energiemakelaar koopt energie in tegen een correcte prijs

Het is cruciaal dat u uw energie op het beste moment inkoopt om zo de prijzen laag te houden. Dat is nu juist waar een energiemakelaar goed in is! We bezorgen u de beste voorwaarden, rekening houdend met uw energiebehoefte. Daarbij gaan we eerst na hoe groot of klein die energiebehoefte precies is.

 

De energiemakelaar onderhandelt voor u met alle energieleveranciers. Verder wordt continu de vinger aan de pols gehouden zodat u ook in de toekomst nooit te veel betaalt en al zeker niet te maken krijgt met stilzwijgende verlengingen.

 

Een energiemakelaar verkrijgt interessantere voorstellen

Door het aanbieden van het gebundelde energieverbruik van meerdere bedrijven bij de energieleveranciers, is een energiemakelaar vaak in staat om voor u een extra inkoopvoordeel te realiseren. Experts beoordelen op basis van uw verbruik en uw verbruiksprofiel of het voor u zinvol is om aan een inkoopcollectief deel te nemen. Deel uitmaken van een grote community biedt u dus absoluut voordelen.

 

Een energiemakelaar analyseert de markt

De energiemarkt is veel complexer dan de meeste mensen verwachten. Het kiezen van het juiste moment voor het afsluiten van een energiecontract vergt veel kennis van de nationale en internationale energiemarkt en zelfs de wereldeconomie. Het is voor de meeste mensen vrijwel onmogelijk om al deze factoren in overweging te nemen. U wilt zich uiteraard vooral bezighouden met uw core business.

 

Een goede energiemakelaar houdt alle ontwikkelingen op de lokale en mondiale energiemarkt continu in de gaten en informeert zijn klanten op het ideale moment.

 

Uw energiemakelaar kan u ook adviseren in verband met de aankoop of het huren van zonnepanelen en het daaraan gekoppelde injectiecontract.

 

Bespaar tot 30% op gas en elektriciteit

Door samen te werken met een energiemakelaar wordt uw contract voor gas en/of elektriciteit nooit meer stilzwijgend verlengd. Zij zoeken voor u een ideaalvoorstel zodat u nooit meer te veel betaalt. Met een energiemakelaar zoals Enbro kan u tot 30% per jaar besparen op gas en elektriciteit.

Contacteer ENBRO

Vul hieronder uw gegevens in en wij contacteren u voor meer info.

Contactformulier

BELGIË: Kortrijksesteenweg 387 - 8530 Harelbeke