De energiemarkt is een financiële markt. Kiezen tussen een vast of variabel energietarief kan een mooie besparing of  een grote kost betekenen. Het komt eropaan voor uw behoeftes de juiste keuze op het juiste moment te maken. Onafhankelijk advies van uw energiemakelaar kan daarbij cruciaal zijn.

Laat ons daarom eerst duidelijk stellen, dat deze keuze niet kan afhangen van een beperkte momentopname. De tarieven dienen nauwgezet opgevolgd te worden. Wat is de evolutie van de tarieven? Staan er gebeurtenissen voor de deur die verandering in deze evolutie kunnen brengen?

Vele factoren kunnen van invloed  zijn op het dalen of stijgen van de marktprijzen: vraag & aanbod (continuïteit nucleaire productie, veel wind, periodes van lage afname (corona!)), geopolitieke beslissingen en ook de prijs van de fossiele brandstoffen.

Gelukkig heeft Enbro door de jarenlange ervaring in de energiesector het nodige inzicht in de markt verworven. We geven u dan ook graag een woordje uitleg. U zal snel merken dat externe, onafhankelijke begeleiding door uw energiemakelaar geen overbodige luxe is.

Als u kiest voor een vast tarief, weet u voor de duur van uw contract wat u zult moeten betalen, maar kan u niet genieten van een lagere prijs indien de marktprijs daalt.

Bij een variabel tarief kan u wel genieten van een lagere prijs indien de marktprijs daalt. Maar u betaalt dus ook meer wanneer die marktprijs stijgt. De laatste 7 jaar was de variabele prijs gemiddeld een stuk goedkoper dan de vaste.

De keuze tussen een vast of een variabel tarief  hangt af van marktomstandigheden maar ook en vooral van uw persoonlijke situatie:

–        Hoeveel energie verbruik ik en wanneer?

–        Heb ik een stabiel profiel of verbruik ik veel in de winter ?

–        Staan de prijzen laag of hoog vandaag, maar vooral : wat is de voorspelde prijsevolutie?

–        Hoe groot is het prijsverschil tussen de spotprijzen en de prijzen voor de toekomst?

–        Hoe prijsafhankelijk is de prijs van mijn product van de energieprijs ?

–        Combineer ik beide prijzen? Een stuk variabel en een stuk vast en voor welke periodes doe ik dit?

Vragen genoeg dus !!

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief “Monthly Marketview” waarin de marktprijzen geëvalueerd worden en onze prognose voor de komende periode gegeven wordt.

Laat u verder voor de keuze van uw energieleverancier en het voordeligste tarief – vast en/of variabel – begeleiden door Enbro als onafhankelijk energiemakelaar. Wij volgen voor u alles op de voet.

Nieuwsbrief

Bij het invullen van het formulier, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacy Policy van ENBRO NV.

Contacteer ENBRO

Hallo, aangename kennismaking! Vul hieronder uw gegevens in voor een antwoord op uw vragen en wij contacteren u voor een verkennend (digitaal) gesprek.

Contactformulier

BELGIË: Kortrijksesteenweg 387 - 8530 Harelbeke